Stichting Global Ichthyosis Syndrome Network

Informatie over ANBI (Belastingdienst)

Tamara Straatman (32) heeft sinds haar zestiende last van seborroïsch eczeem. Dit komt vooral voor waar veel talgklieren zitten, zoals in het gezicht, op het hoofd en op de oren. Schilfers zitten vaak tussen de haren, in de wenkbrauwen, tussen de wimpers en achter de oren. Roos is de lichtste vorm van seborroïsch eczeem.

"De omslag van seizoenen betekende voor mij altijd ontzettend veel jeuk. Ik kon niets anders dan krabben, waarbij ik zo hele plakken talg wegkrabde. Dat was zo verschrikkelijk smerig. Maar dan voelde het wel weer even luchtig, was de jeuk weer even weg. Maar na een paar dagen herhaalde het verhaal zich weer van voor af aan.
Even met mijn hand door mijn haar gaan, was er echt niet bij. Dan dwarrelden er allemaal witte schilfertjes mee. Toch zag je het niet aan mij. Met een vette crème kon ik de droge plekken in mijn gezicht verbergen en de plekjes die je aan mijn haargrens zag, krabde ik altijd weg. Het was dan alleen een beetje rood.
Op aanraden van de dermatoloog probeer ik allerlei zalfjes, olies en crèmes, maar niets hielp bij mij echt. Daarom besloot ik om stress zo veel mogelijk uit mijn leven te weren. Met succes, want nu heb ik het echt onder controle."

bron: Metro

Doneren

Deze website is mogelijk gemaakt door donaties aan de stichting Global Ichthyosis Syndrome Network.

De patienten die wij vertegenwoordigen, kunnen uw donatie heel goed gebruiken. Bedragen die geschonken worden komen uitsluitend ten goede aan de patientengroep. Bestuursleden van de stichting rekenen geen kosten. Doneren kan via deze website door op de donatieknop hieronder te klikken of te klikken op 'doneren' bovenaan in het hoofdmenu.

Recente donaties

Leden login

Leden statistiek

  • Totaal aantal gebruikers: 2
  • Laatste gebruiker: Poplar
  • Ingelogde gebruikers: 0
  • Gebruikers vandaag: 0
  • Gebruikers deze week: 0
  • Gebruikers deze maand: 0
  • Gebruikers dit jaar: 0